Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

Младежки делегати 2020-2021:

ффКристиана Стоянова е завършила бакалавър и две магистратури в сферата на историята и международните отношения в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Утрехтския университет,  Холандия. Има предишен професионален опит като стажант в Българския културен институт в Рим, посолството на Република България в Хага, Холандия, както и стаж в Генерална дирекция “Образование, младеж, спорт и култура” в Европейската комисия. Била е доброволец в няколко организации в България и Холандия, като е била председател на Еразъм Стюдънт Нетуърк (ЕСН) Утрехт, а след това и ЕСН Холандия. В момента работи като учител по английски език по програма “Нов път в образованието” на “Заедно в час” в ОУ “Христо Ботев”, Варна.

Тодор Рогошев е завършил право в Пловдивския Универфситет “Паисий Хилендарски”, като основният му интерес е международното право и правото на Европейския съюз. През 2018 г. се сертифицира и вписва като медиатор към Единния регистър на Министерството на правосъдието. Участва на доброволни начала в редица организации, сред които Асоциация дебати България, Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”, Център за международно право “Erga Omnes” и др. Участва в състезанието по международно право “Philip Jessup” (2017 – 2020 г.) – първо като участник, а по-късно и като треньор. През 2018 г. е отличен с приза за най-добър говорител на националните кръгове. Главен съдия е на редица състезания по дебати и право, включително и “SHRSS 2019”. Освен това е участвал, тренирал отбори и съдийствал на Националното студентско състезание по медиация.

Младежки делегати 2019-2020:

BGYDs_Bogomila Kormanova

Богомила Корманова е четвъртокурсник в специалност „Финанси и счетоводство с преподаване на английски език“ в УНСС, както и активен член на Еко Клуба към университета. Там открива своето призвание като доброволец. Проявява задълбочен интерес към теми в областта на устойчивото развитие и екологията, правата на човека и междуполовото равенство. Била е стажант в Посолството на САЩ в България, а към този момент работи във финансовия сектор.

BGYDs_Minko Daskalov

Минко Даскалов е магистър инженер по Електроника и електричество от Университета в Глазгоу, Великобритания. Той е ръководител проекти в компания за интегрални схеми в автомобилната индустрия и активен участник в корпоративните социални политики на компанията. Преди това е бил електронен инженер в Ролс-Ройс и Куалком във Великобритания. От 2016 г. свързва бизнеса и образованието чрез кампании и уроци в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM). Негова страст са младежкото овластяване, гражданската активност, кръговата устойчива икономика и мястото на всеки в нея.

Младежки делегати 2018-2019:

DSC01453-

Дилиян Манолов е от Пловдив и е магистър по „Организационна психология“. В момента е докторант в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ по темата „Психология на развитието“. Той е основател на фондация „Визионер“ и активно работи в сферата на човешките ресурси и организационната психология. Дилян е един от 14-те финалисти в предаването „Ръкописът“ по БНТ1 и интересите му са свързани също така с театър. Една от каузите му е създаване на център за диалог между бизнеса, образованието и неправителствения сектор, в който млади хора да получат съдействие и възможности за работа, образование и подкрепа за развитието на техните идеи.

DSC01457

Явор Гочев завършва своя бакалавър в University of Dundee, Великобритания, и е магистър по Иновации и предприемачество от Copenhagen Business School, Дания. В края на 2017 г. започва докторантура в СУ „Св. Климент Охридски“. Явор има опит като координатор на международни проекти, като помага на стартиращи предприятия да получат финансиране за развитие на своя бизнес. Социалното предприемачество е негова страст. В момента е председател на „Лечение без граници“ – организация, която помага на българи нуждаещи се от лечение в чужбина и е част от „Български кариерен форум“ – организация, която провежда кариерни изложения за българи във Великобритания и Германия.

Младежки делегати 2017-2018:

DSCN3228-assyaАся Панджарова е на 23 години и е възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“ в специалност  „Арабистика“. Активно е допринасяла към работата на няколко неправителствени организации – като доброволец, а по-късно като младежки координатор и обучител, работейки по различни проекти на теми като права на човека, социално включване, обществено здраве и интеграция на уязвими групи. Ася е взимала участие в редица семинари и обучения, целящи да повишат компетенциите ѝ. Опитът и интересите ѝ са насочени в темите права на човека, интеркултурен диалог и образование.

DSCN3228-rally

Ралица Диканска е на 24 години, в момента завършва магистратура в Специалност „Архитектура“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), като успоредно с това работи по специалността си. Ралица е преводач в Американския колеж в София. Дългогодишен състезател по тенис и треньор на свободна практика, тя е убедена, че човекът, който е днес, се дължи предимно на ценностите на спорта – отговорност, дисциплина, постоянство. Вече 5 години членува в младежката програма на “Ротари Интернешънъл” – Ротаракт. Още първата година става част от клубния борд, сега е вице-президент на клуба си, а за 2016/2017 заема отговорната позиция Aсистент Дистриктен Ротаракт представител към Ротаракт България.

Младежки делегати 2016-2017:

Алексанimg_6522-1дра Мирчева е на 23 години и е възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“ в специалност  „Международни отношения“. От 6 години активно е ангажирана с младежка работа и младежки неправителствени организации. В рамките на два мандата е член на Управителния съвет на Национален младежки съвет в България, където осъществява политическо представителство на интересите на над 110 000 млади хора в България и участва в разработването на младежки политики на национално ниво. Като младежки работник и обучител, Александра работи активно по темите младежко овластяване и младежко лидерство за насърчаване на младежкото включване и създаване на позитивна социална промяна. В работата си Александра е водена от убеждението, че всеки млад човек може да реализира пълния си потенциал чрез качествено и приобщаващо формално и неформално образование, участие в процесите на взимане на решения и проактивност за личностно самоусъвършенстване и професионално развитие. 

img_6531-1

Ива Цолова е на 25г. и е част от фондация “Заслушай се”, където работи в името на осигуряването на равен достъп за глухите хора в България. Основател е на Berlle Creative Studio и съосновател на социалната рекламна агенция “LEMUR”. Тя завършва бакалавър в УНСС със специалност “Европеистика”, а през 2015 година заминава в Америка за лятната предприемаческа програма на Фондация “Америка за България”. Ива е преподавала английски език на бежанци в лагера “Военна рампа”, била е заместник-председател в международната организация “AIESEC” и е активен член в ABLE. Получава награда за най-изявена млада личност (TOYP) на 2016 г. в категорията Хуманитарно и Доброволческо лидерство на JCI.

Младежки делегати 2015-2016:

10.19. Anina_profil

Анина Йовкова е на 21 години, студентка в специалност „Международни отношения” в Университета за национално и световно стопанство в София. Интересува се от въпроси за мира и сигурността, хуманитарни проблеми и права на човека.
В продължение на три години е активен член на Студентска асоциация за изследване на международните отношения /САИМО/, като през последната година е избрана за член на Управителния съвет на организацията. Участва в множество студенстки конференции, симулации и международни обмени. Печели първо място на студентска кръгла маса „Балканите в 21 век – българският поглед”, а разработката й на тема „Проблемът за националната идентичност” е публикувана в списание „Международни отношения”. През 2014 г. работи по проект за сирийските бежанци в България, представяйки доклад по темата в Европейския парламент и Европейската комисия в Брюксел. Същата година става онлайн доброволец към ООН, подпомагайки хуманитарни организации в борбата с епидемията от Ебола. Присъединява се към международната студентска организация AIESEC и заминава за Бразилия, където обучава млади доброволци от цял свят. През 2015 г. провежда стаж в Дипломатическия институт към МВнР и пише статии за UNA News България в ресор Латинска Америка. Владее английски, испански и португалски език.12065534_10207605339801927_4446038591715034111_n

Димитър Димитров е 23-годишен възпитаник на Немската езикова гимназия от град София. Магистър по Международни отношения и История в Лондонското училище по икономика и политически науки. Академичнaтa експертиза на Димитър е в сферите на политическия ислям, външната политика на Русия и външнополитическия анализ. В момента той се изявява като редактор и колумнист на онлайн платформата „Баница“, която провокира младите хора към диалог, активизъм, критично мислене и отстояване на инклузивен ценностен модел. През 2014-та година Димитър работи като програмен координатор за Института по културна дипломация и Организацията за младежко образование и развитие в Берлин. Длъжностите му там включват разработване на и кампания за общоевропейски младежки политики, организиране на различни културни събития и участие в международна дипломатическа конференция в Копенхаген. Димитър е стажувал в Посолството на Република България в Берлин, в Атлантическия клуб в България и в Центъра за изследване на демокрацията. През 2013 година завършва Младежката Академия за лидери, организирана от Национален младежки форум, и Академията по глобални въпроси на Атлантическия клуб. Освен от младежки дейности, писане и неформално образование, Димитър се интересува от волейбол и планински преходи, а през свободното си време участва в MUN конференции в Милано, Атина и Саламанка. Владее немски и английски език.

Младежки делегати 2014-2015:

10. 17. Ani_profilАни Колева е студент в специалност финанси и счетоводство в Университета за национално и световно стопанство. Освен това е възпитаник на Babson College, САЩ като участник в програмата „Младите лидери на България” и Харвардските курсове към Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност.
Ани работи в областта на младежките политики и лидерството от 2009 г. насам, когато тя се присъединява към Leadership Academy GLOW като координатор и обучител. Тя е лидер на младежи по програмата „Международна награда на херцога на Единбург” за България. Ани е доброволец в Дружество за ООН в България, обучител към фондация СЕГА, част Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE) и част от Бизнес клуб УНСС. През 2013 година, Ани успешно завърши Младежката Академия за лидери, организирана от Национален младежки форум. Ани е участвала и в много международни проекти като „Youth of the world“, „Advocacy – Make yourself heard“, „Empowering Women III“, „Euroweek“ и други. В допълнение, Ани има три години професионален опит като журналист в Българското радио и Телевизия Стара Загора.
Ани се интересува и работи усилено по темата за деца с увреждания, техните права и бъдещо развитие, както и по теми свързани с предприемачеството, неформално образование и младежко участие.

Младежки делегати 2013-2014:

10. 16. milena_speech-300x228_profilМилена Андреева е възпитаник на Националния военен университет, Велико Търново, където придобива бакалавърска и магистърска степен. Била е стипендиант на Корейското правителство и в резултат завършва втората си магистратура по международен мир и сигурност в Корея Университет, Сеул. Като председател на студентското „Източно-азиатско общество“ е доказала, че притежава хъс, потенциал и мотивация да представи конструктивно нуждите на младите хора. След стажантска програма в Щабквартирата на НАТО, Брюксел, в момента тя е държавен служител. Милена е представлявала България пред различни институции и смята за свой дълг да провокира младите хора да са иновативни, търсещи и доказващи се.

8.15. Petar_Mladenov-300x213_profilПетър Младенов е на 22г. от град София. В момента е студент в две бакалавърски програми – Международни отношения в Университета Ковънтри, Великобритания и Политическа икономия в Университет за национално и световно стопанство, България. Вече осма година Петър работи в областта на сексуалните права, репродуктивното здраве и превенцията на ХИВ/СПИН. Убеден е, че натрупаният опит до момента ще му служи успешно по време на мандата му като младежки делегат. Ревностно ще защитава интересите на младите хора и вярва, че именно в техни ръце е доброто бъдеще на България.

Младежки делегати 2012-2013:

Асен Димитров
8.14. Asen_profilАсен (23г.) е Български младежки делегат за 67-та сесия на Общото събрание на ООН, избран с мандат 2012 – 2013 г. Средното си образование завършва в Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей П. Корольов” – Благоевград в клас с профил математика и английски език, където ръководи две години най-стария ученически парламент в Югозападна България. Придобива бакалавърска степен от Американския университет в България (АУБ), където завършва с отличие две паралелни специалности – политология и международни отношения и журналистика. По време на университетското си образование работи като репортер и по-късно редактор на списанията „Върв” и „Инфокус”, основова формална серия лектори с бележити гости от цял свят, която и до днес организира. Стартира и друга неформална серия от срещи с професионалисти. Преди да поеме отговорностите на мандата като младежки делегат, Асен подсилва екипът на Фондация „Заедно в час”, включвайки се като Координатор „Привличане и подбор на кандидати” за Пролетна кампания 2012 г. Асен се интересува не само от образователните проблеми в България и в други развити страни, където проблемите са сравними, но и от проблемите на развиващите се страни, където дори основно образование често се оказва недостъпно. Вярва в силата на единството и е убеден, че пред младежите няма пречки за постигане на единодушие по социални въпроси. По време на мандата си ще работи за увеличаването на броя на страните-членки в ООН, представени и от младежки делегати.

Боряна Зарева
8.13. Bobi Z_IMG_3709-300x237_profilБоряна (27г.) е българският младежки делегат пред Комисията за Социално Развитие на ООН за 2011/2012г. Тя е възпитаник на Унивеситета на Киото в Япония, с бакалавърска степен по интегрирани хуманитарни науки с направления: международно право и международна политика. Получава първата си магистърска степен по международни публични политики със специализация по международно право на човешките права от Унивеситета в Осака. По настоящем завършва магистърска програма по международно публично право в Лайденски университет, Холандия. По време на своето обучение, тя участва в различни проекти и конференции, както в България, така и в чужбина. Тъй като има задълбочен интерес в сферата на права на човека и човешката сигурност вярва, че всички млади хора по света трябва да имат равни възможности за бъдеще.
Световната програма за действие за младежта на ООН е важна стъпка към осъществяването на тази цел и ролята на младежките делегати е не само да я промотират и прилагат, но и да я развиват.

Илияна Лазарова
8.12. Iliana-300x267_profilИлияна (23г.) е Младежки делегат на България пред Комисията за Социално Развитие на ООН за 2012/2013г. Тя завършва Международни икономически отношения в УНСС, като през последната учебна година е била стипендиант по програма „Младите лидери на България” в Колумбийския университет в Ню Йорк.
Интересува се от социалните процеси в пост-комунистическите общества на Източна Европа, от проблемите на младите хора в световен мащаб, от устойчиво социално развитие и възобновяеми енергийни източници. Илияна има лидерски способност и потенциал да изгради успешна мрежа от сътрудници за разпостранение на добри идеи и привличане на съмишленици за дадена кауза. Тя вярва в успеха на екипната работа и активно е участвала в проекти за междукултурен диалог и симулации на Европейския парламент, представяла е България в международната среща във Варшава под надслов ПОКОЛЕНИЕ, 89 – може ли да промени света. Отблизо се е запознала със световните тенденции за младежта по време на стаж към ООН, поддържа кореспонденция с приятели от различни континенти.
През есента на 2012, Илияна се присъедини към организацията „Заедно в час” като трансформиращ учител, защото осъзнава необходимостта от добро образование и вяра в самите себе си. Убедена е , че младите хора трябва да бъдат „промяната, която искат да видят”, да не спират да се развиват и действено да мечтаят.

Гергана Томова
8.11. Geri_profilГергана (25 г.) е Български младежки делегат за 67-та сесия на Общото събрание на ООН, за 2012/2013 г. Като Фулбрайтов стипендиант за 2010/2011 завършва втората си магистратура в университета Фордам, Ню Йорк, специалност Избори и мениджмънт на политически кампании. Българската си магистратура по Политология получава от УНСС.
Желанието й да бъде делегат е продиктувано от собствения интерес по темата и желанието за промяна. По време на следването й в УНСС, участва в учредяването на СНЦ „Его Политико“, работеща за активното включване на младите хора. По време на престоя й в САЩ работи активно с неправителствената организация BRAC по проект в Танзания, както и с младежкия комитет в Ню Йорк за организиране на брифинг преди 64-тата конференция в Бон към Департамента за обществена информация на ООН.
В момента Гергана работи като изследовател във фирма за проучвания, което й позволява директна работа по актуални проекти за младежта в България. Вярва, че в рамките на една година целият екип на Български младежки делегат ще съумее успешно да работи за подобряване на приоритетните области за младите хора и ще спомогне гласът им да бъде чут.

Младежки делегати 2011-2012:

Катерина Ловчинова
8.10. KathyL-200x300_profilКатерина (24 г.) е възпитаник на Американския университет в България (АУБ), с бакалавърска степен по хуманитарни науки в двете направления: европеистика и политолгия и международни отношения. През своята академична кариера в АУБ , Катерина беше активен член на клуба „По-добро общество”, фокусиран върху проекти на локално ниво за подобряване на околната среда и осведомяване на обществеността (особено сред младежда) за проблеми, сързани с образование, околна среда, ХИВ/СПИН. Тя също така членува в клуб Модел на ООН в АУБ, който всяка година организира симулации с участието на много международни студенти. Катерина обича да пътешества и да опознава различни култури и традиции. Катерина е твърдо убедена, че младежта трябва да бъде възпитавана чрез подходяща и добре развита образователна система, която да отговаря на бързо развиващият се, глобализиран свят на технологични революции. Затова Катерина счита за необходимо развиването и разпространяването на подобни инициативи, като програмата за младежта на ООН, защото според нея, това създава нужната предпоставка за създаването на общност от високо образовани, амбициозни и опитни млади граждани на света, които днес формират нашето бъдеще утре.

Стефани Симеонова
8.9. Stefi_ProfilСтефани (18г) е ученичка в Първа Английска Езикова Гимназия в гр.София, България. Тя е президент на клуб ЮНЕСКО в училището си и участва в много други извънкласни дейности. По време на обучението си в гимназия “ Saint Petersburg High School IB program) в САЩ е взела активно участие в много различни клубове и организации, чиято дейност е насочена предимно в областа на проблемите на младежта, като “Youth in Government”, “Model United Nation” ,” Student Government Association” и много други. Участвала е в симулации “Модел ООН” в САЩ, където за първи път се запознава отблизо и е вдъхновена от идеалите на Организацията на Обединените Нации. Стефани е участва в GLOW (Лятна Лидерска Академия- Момичета Водещи Нашият свят) летен лагер по програма и с участието на доброволци от Корпуса на мира и Европейския информационен център, където осъзнава важността на участието на младежта в обществото и дейностите, начините с които младите хора могат да повлиаят на обществото по позитивен начин. „Младите хора са бъдещето на всеки народ и аз се чувствам горда и благодарна за предоставената ми невероятна възможност да представлявам младежта на своята страна, защото вярвам, че потенциала на младите хора е неограничен“.

Надежда Белчева
Надежда (28 г.) е възпитаник на Университета Пол Сезан, Екс –ан –Прованс, Франция, с магистърска степен по международно и европейско право. Понастоящем е докторант към същия университет. По време на своето обучение и след завършването на магистърската си степен придобива опит в различни правителствен8. 8. Nadeto_profil    и и неправителствени организации като НАТО и Българския Червен Кръст. Към момента работи като юрист и е активен член на Ротаракт Клуб София –Сити, България и e избрана за секретар на същия за 2011/2012. Надежда обича да пътува и да опознава нови култури и места. Тя е твърдо убедена, че младите трябва да бъдат включени в процеса на вземане на решения на национално и международно ниво. Надежда смята, че младите трябва да бъдат възпитавани чрез адекватна образователна система, отговаряща на изискванията на бързо развиващият се, глобализиран свят на технологични революции. Затова Надежда счита за необходимо развиването и разпространяването на подобни инициативи, като програмата за младежта на ООН, защото според нея, това създава нужната предпоставка за създаването на високо образовани, амбициозни и опитни млади граждани –гаранция за по – добро и по –мирно бъдеще за всички нас.

Младежки делегати 2010 – 2011:

Велислава Иванова
8.7. UN-Velislava-Ivanova-ProfilВели е Български младежки делегат за 65-та сесия на Общото събрание на ООН, 2010 г., Координатор на младежката организация към Дружеството за Обединени нации в България. Завършва Международни икономически отношения в УНСС. Оценява високо предоставената й възможност да популяризира гласа на българската младеж. Обича да оползотворява малкото свободно време с опознаване на различни чужди култури, от които черпи мъдрост, съхранена в техните уникални традиции, завладяващи езици и богата история.
Велислава призова всеки един млад човек да бъде активен участник в обществото, не само на локално, национално или международно ниво.

Благовест Кирилов
8.6. Blagovest_Kirilov_f-263x300_profilБлаго е Младежки делегат на България за 65-та сесия на Общото събрание на ООН, 2010 г. По образование e магистър по Бизнес администрация и магистър Информатика на немски – Технически Университет, София. Сред неговите интереси са информатиката, комуникациите, връзката с клиенти и качеството на данните. Работи в IBM GDC SOFIA – група с немски език. Сред неговите хобита са: фотография, книги, спортове, рисуване, уебдизайн, пътувания до екзотични места, колекциониране на часовници.
Послание към младите хора в България и света: “Не бива да забравяме поуките от историята, но също така е важно да се отбележи, че днес живеем в един нов свят. В новия глобален свят, домът, в който живеем, не бива да е само непобедима крепост, а дом, отворен за всички приятели. Всеки следва да намери смисъла на пътя в живота си, тъй че да запази наследството и то да бъде предадено на бъдещите поколения. Бъдете толерантни, общителни, мислете глобално и действайте на локално ниво – това е начинът! Бъдете активни!“

Младежки делегати 2009-2010:

Кристина Попова
8.5. Kristina_Popova-279x300_profilКриси е Български младежки делегат за 64-та сесия на Общото събрание на ООН, 2009 г. Завършва Университет Станфорд, с магистратура по Международни отношения, специализация: Международна сигурност и съдействие /2010 – 2012 г./; Американски Университет в България, бакалавър по Европеистика и Бизнес администрация /2006 – 2010 г./. Интереси и хобита: Mеждународна сигурност, aлтернативни източници на енергия, глобално затопляне, испански и руски език, азиатски култури.
Послание към младите хора в България и света: „Вярвам, че българското общество трябва да види правилния път така, както го вижда младежта“.

Атанас Михнев
8.4. Atanas_Mihnev-227x300_profilНаско е Национален координатор на Програмата „Български младежки делегат” 2010 г. Младежки делегат на България към 64-та сесия на Общото събрание на ООН, 2009 г. Завършва Американски университет в България, специалности икономика, журналистика и международни отношения. Интересува се от дипломация, международно сътрудничество, младежка политика. Интереси и хобита: Младежки делегат в ООН; Сенатор в ученическото правителство на АУБ; Асоцииран автор на Младежка обсерватория за устойчивост; Член на ИК за Национален младежки форум, Голф.
Послание към младите хора в България и света: “Ако искаме да направим света по-добро място, да започнем със себе си и да направим тази промяна“

Младежки делегати 2008-2009:

Елизабета Петрова
6.2.-Bety-1Бети е експерт на Програмата „Български младежки делегат“ 2011-2012г., Координатор на програмата „Български младежки делегат” 2009-2010г. и Младежки делегат на България към 63-та сесия на Общото събрание на ООН, 2008 г., Координатор на младежката секция към Дружеството за Обединени нации в България. Бакалавър по „Регионално развитие и политика”, СУ „Св. Климент Охридски”, 2006 -2010 г. В момента магистратура по „Бизнес администрация – стратегическо управление”, Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Убедена е, че всеки опит е изключително ценен, с придобитите от него познания и умения. Затова тя успява да съчетае работа, образование и доброволен труд за инициативи като „Български младежки делегати”. В момента работи като Ръководител проекти в софтуерна компания, харесва работата си и смята, че няма несъвместими интереси и всеки опит носи ценни умения и разширява кръгозора ти. Интереси и хобита: туризъм, опазване на околната среда, младежко участие, интернет, рок музика. Послание към младите хора в България и света: „Младите хора имат уникалната способност да гледат на света с други очи, да виждат ясно проблемите и да имат иновативни идеи за тяхното разрешаване. Именно тук идва ролята на младежкия делегат, който би трябвало да достигне до възможно най-много млади хора в страната, да събере техните виждания и идеи и да ги представи на хората с влияние (дипломати, политици и др.). В същото време младежкият делегат трябва и да осъществява обратна връзка, информирайки младите хора за това, което се прави по съответните проблемни области, какви ангажименти поема държавата на международно и национално ниво. Всеки млад човек има лична кауза, мисия и цели, но много често те не се реализират поради липса на достатъчно влияние и ресурси. Каква е твоята кауза? Не се отказвай от нея, сподели я с екипа на младежките делегати! Бъди активен! Включи се!“

Младежки Делегати 2007-2008:

Ивайло Стоименов
8.2. Ivo_profilИво е член на Управителния съвет на Дружеството за ООН, Координатор на Програмата „Български младежки делегат” 2008-2009г.,първи младежки делегат на България към ООН с мандат 2006-2007г. и Председател/основател на младежката секция на Дружеството за ООН (2003-2010 г.). Бакалавър по Връзки с обществеността, Магистър по Културна антропология на Югоизточна Европа, докторант по Връзки с обществеността в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В момента работи като редактор в уебсайтовете Webcafe.bg и Sportcafe.bg Основател и председател на Младежката организация на Дружеството за ООН в България (2003-10); Съосновател на партия „Зелените“. Интересува се от футбол, рок музика, мотоциклети.
Послание към младите хора в България и света: „Светът зависи от теб. Да, точно от теб. Всяка голяма промяна винаги първо започва от един-единствен човек“

Боряна Атанасова            
8.1. Boby-BGYD-2012Национален съветник на Програмата „Български младежки делегат” 2010-2012 г., член на управителния съвет на Дружество за ООН 2010 г., национален координатор на Програмата „Български младежки делегат” 2008-2009 г., първи младежки делегат на България към 62-та сесия на Общото събрание на ООН, 2007 г. и младежки представител към 45-та сесия на Комисията по социално развитие, 2007 г. Координатор на младежката секция към Дружеството за Обединени нации в България. Завършва двойна бакалавърска програма по Бизнес администрация (финанси и маркетинг) и Европеистика от Американския университет в България. Стипендиантска програма на институт «Отворено общество» в Университета на Ню Йорк за 1 година. Професионално се интересува от управленско консултиране, преструктуриране и маркетинг. Дългосрочно вярвам и в по-ективното партньорство между бизнеса и неправителствения сектор в подкрепата на големи каузи като устойчиво развитие. Интересува се от социално предприемачество, корпоративна социална отговорност, иновативни маркетинг решения, ООН и активното гражданско общество. Обичам да оптимизирам свободното си време ¬- да пътувам, да откривам нови и интересни места и да се запознавам с космпополитни хора, граждани на света. Възхищавам се на модернистичното изкуство и музикалните изпълнения на живо. Обожавам да танцувам салса и да обикалям с часове по любими музеи и галерии.
Послание към младите хора в България и света: “Надявам се силно, че всички настоящи, предишни и бъдещи младежки делегати, от една страна, и от друга, заинтересованите млади хора, ще продължават да доказват с действията си, че младите хора заслужават да бъдат равностоен партньор във вземането на решения. За мен младежки делегат е уникална по рода си инициатива, защото не е бюрократична или формализирана позиция за един или двама, а въплъщение на конструктивен ентусиазъм, креативност и ангажираност към заобикалящата ни действителност. Вдъхновявай, развивай и допринасяй”.
Контакти: boryana.atanassova@bgyouthdelegate.org

*Информацията за всички младежки делегати е актуална за годината на техния мандат.