Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

22728857_1719299038088903_644248950592013105_n

Отбелязахме Международния ден на ООН!

На 24-ти октомври се отбелязва Международния ден на Организацията на Обединените нации. През тази година се отбелязват 72 години от създаването на ООН и по този повод Дружество за ООН в България организира събитие на тема „Бъдеще за всички, бъдеще за всичко“. Дискусиите бяха фокусирани върху три теми:

  • 72-та сесия на Общото събрание на ООН – актуални теми и позиции на България, с представители на Дирекция „ООН и глобални въпроси“ и Дирекция „Права на човека“ към МВнР;
  • 76-та сесия на Комитета за правата на детето и българското участие с доц. д-р Велина Тодорова, член на Комитета за правата на детето;
  • Българските младежки делегати към ООН – акценти от работата на Ася Панджарова и Ралица Диканска в Трети комитет на Общото събрание на ООН.

По време на събитието Ася и Ралица имаха възможността публично да представят дейността си по време на престоя си в Ню Йорк по време на сесията на Трети комитет на Общото събрание на ООН в периода 30-ти септември – 14-октомври 2017 г. Те представиха темите от своето изказване и връзката му с резултатите от проучването сред млади хора в България, както и приоритетите си за работа в рамките на мандата. Младежките делегати разказаха повече за работната си визита в ООН и резултатите от нея.

Програмата се координира от Дружеството за ООН в България и се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк и Национален младежки форум, както и със съдействието на ISIC Bulgaria (Асоциация за подпомагане на академичната общност).

About Author

administrator