Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

29

Международен ден на доброволчеството

По повод 5-ти декември – Международния ден на доброволчеството – Национален младежки форум стартира онлайн кампания за популяризиране на доброволчеството.

Чрез поставяне на хаштага #АзСъмДОБРОволец на своята фейсбук стена и чрез споделяне на послание за доброволчеството, младежи от цялата страна отбелязаха този ден от календара на ООН. Младежките делегати към ООН, Младежка секция на Дружество за ООН в България и онлайн медията към него UNA News също се включиха в кампанията чрез поредица от статии относно доброволчеството, в която имаха възможност да разкажат какво ги мотивира да бъдат доброволци и каква добавена стойност им носи това.

Ето какво сподели младежкият делегат Анина Йовкова:

„Вярвам, че доброволчеството има силата да възпитава. Учи ни на доброта, съпричастност и инициативност и ни среща с нови невероятни и позитивни хора. Благодарение на доброволчеството, ние се развиваме като личности, докато променяме реалността, която ни заобикаля.”

Популяризирането на доброволчеството е един от приоритетите за младежките делегати и те ще продължават да подкрепят и в бъдеще инициативи, които имат такава насоченост.