Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

Посланик на добра воля

12. Dessy-Dobreva-270x300Деси Добрева е първият посланик на добра воля на „Български Младежки Делегат“
Деси Добрева е родена през 1981 година в гр. Варна, България.
Завършила е Национално училище по изкуствата “Добри Христов”, Варна със специалност пиано; след това Националната Музикална Академия “Панчо Владигеров”, София със степен магистър в два факултета –“Поп и джаз пеене” и “Теория на музиката, композиция и дирижиране”. По-късно завършва Berklee College of Music – Boston, USA, със степен бакалавър и специалност“Изпълнителско майсторствo”, като името й на пълен отличник е вписано в ежегодния алманах на САЩ “The Dean’s list” 2006 г.

Като студентка става изключително популярна с участието си в “Шоуто на Слави”. С “Ку-Ку Бенд” от “Шоуто на Слави” има записани 3 албума, а през 2008 г. издава собствен албум “Тя E!”. Като изпълнителка е носител на много награди от български и международни конкурси, най-важните от които са:

С пиано:
• Първа награда на 3-тия Национален конкурс за акомпанятори, 1997 г.
• Гран при на Национален конкурс за изпълнение на чешка музика, 1999 г.

С пеене:
• Специалната награда на FIDOF – Вилнюс, Литва, 1999 г.
• Награда от “The Billboard World Song Contest”, 2006 г.
• Гран При на конкурса “Kemervision” – Анталия, Турция, 2009 г.
• Първа награда на “Golden Voices” – Кишинев, Молдова, 2010 г.
• Втора награда на “The 11th Asia New Singer Competition” – Пекин, Китай, 2010 г.
• Изпълнителка на годината 2008 на телевизия Фен ТВ
• Изпълнителка на годината 2010 на БГ Радио

През 2010 г. получава наградата “Варна” в областта на музиката.
Като представител на Българския културен център в САЩ, Деси работи активно за популяризирането на българската култура в Европа и САЩ. Певицата е пяла пред хилядна публика, включително на събития като Великденския концерт (2003 г.) и Новогодишните концерти (2002 г., 2003 г.) в Националния дворец на културата (НДК) в София, както и на престижни световни сцени като “Astoria Hall” и “Royal Albert Hall” в Лондон (2004), и в емблематичния джаз-клуб “The Blue Note”, Ню Йорк.
Като обществено ангажиран човек, Деси се гордее, че е един от Приятелите на УНИЦЕФ, участвайки безкористно в кампании за набиране на милиони левове за нуждаещи се деца, като “Великолепната шесторка”; благотворителни кампании, подпомагащи борбата с рака на гърдата като “The Avon Walk Around the World for Breast Cancer” и “Утре за Всеки”, както и в инициативата на Президента на България „Българската Коледа“ и в благотворителната глобална кампания на Pampers & UNICEF “1 пакет = 1 ваксина”.
През 2009 г. Деси Добрева беше предложена и участва в изборите за депутат в Европейския парламент.

**

Кратко послание на Деси Добрева:
„Съгласих се да стана посланик на добра воля на Програма “Български младежки делегат”, защото съм убедена, че само с общи усилия се случват нещата; че за да се осъществят добрите идеи е необходимо активното участие на всички или поне на много хора! Кой, ако не аз и кога, ако не сега! Младите хора носят енергията на ентусиазма на своята младост, те ще осъществят развитието и обновлението на този свят. Някои са активни участници в живота на обществото, други не; нашата задача е да ги мотивираме и заинтересуваме, да покажем, че няма малки и големи проблеми и че от участието и усилието на всеки зависи решаването на тези проблеми.
Моето поприще е културата. Дълбоко съм убедена, че музиката, танцът, словото, картината нямат граници и говорят на един език, разбираем за всички. Културата разчупва ледове, сближава най-бързо хората и може да бъде в помощ на всяка добра кауза! От друга страна, от всяка трибуна, и от най-високата, мога с гордост и достойнство да заявя, че уникалният български фолклор е неоценим принос към съкровищницата на световната култура.
И накрая, искам да цитирам големия български художник Владимир Димитров – Майстора, който през 1949 година казва: “Няма друго спасение за човека, братя, освен отстъпление от личния егоизъм до себепожертване за общо благо. Всеки се ражда, живее и умира и от човека остават само добрите дела, които импулсират поколенията към прогрес!”

http://www.dessy.us

http://www.dessydobreva.com
http://www.youtube.com/DessyDobreva
http://www.myspace.com/DessyDobreva
http://www.facebook.com/DessyDobrevaOfficialFanPage