Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

Ангел-Митков-scaled--

Ангел Митков е новият младежки делегат на България към ООН, който ще се присъедини към Мария Бадева до края на 2022 година

Ангел Митков заменя Кристина Минчева като младежки делегат на България към ООН до края на 2022 година. Промяната се налага заради оттеглянето на Кристина Минчева от позицията. Той ще работи с Мария Бадева за по-ефективното включване на младите хора в процесите на вземане на решение. Това съобщиха от Дружеството за ООН в България.

Ангел-Митков-Кристина-Минчева-Мария-Бадева-Георги-Карамфилов-rotated

Заради промяна в начина на преподаване в университетите във Франция, Кристина Минчева, която бе избрана за младежки делегат към ООН за мандат 2021/2022 г., продължава образованието си по международна политика в Париж, Франция, присъствено.

Програмата „Български младежки делегати към ООН“ има поставени конкретни и ясни официални и основни изисквания към делегатите, които са заложени и се комуникират публично още по време на националния конкурс, който протича всяка година. Едно от тези изисквания е пребиваването на младежките делегати на територията на България през цялото време от 18-месечния им мандат. Това е наложило младежката ни делегатка, избрана през юли тази година, да вземе решението си да се оттегли от позицията. На нейно място в мандат встъпва класиралият се на трето място в конкурса – Ангел Митков. Ангел е студент по право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Членува в българския клон на Европейската асоциация на студентите по право (ELSA Bulgaria), както и в Клуб на юриста „Теодор Пиперков“.

Какво предстои в мандата на Ангел и Мария – българските младежки делегати към ООН за 2021/2022? След обобщение на резултатите от ежегодната национална анкета сред българските младежи, която посочва приоритетите за мандата им, делегатите предстои да проведат серия от дълбочинни интервюта с част от анкетираните. Това ще позволи на делегатите да разберат в детайли очакванията и идеите на своите връстници за работата по време на мандата им в ООН.

Програмата Български младежки делегат към ООН съществува в по-малко от 40 държави от цял свят. С тази инициатива, България се нарежда сред страните – лидери в световен и европейски план, които признават младежите като равностоен партньор в процесите на вземане на решения на национално и международно ниво. България вече се цитира от Програмата на ООН за младежта и от Световната федерация на асоциациите за ООН като водеща световна практика в топ 5 процента от 193-те държави-членки на ООН. Тя се координира от Дружеството за ООН в България в сътрудничество с Министерството на външните работи.

About Author

administrator