Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

DSCN2247-696x522

Събитие и подготовка за ИКОСОС

В рамките на своята подготовка за участието си в Комисията по социално развитие на Икономическия и социален съвет на ООН, младежките делегати проведоха  събитие с подкрепата на Дружество за ООН в България и в партньорство с MOVE.BG и Фабрика за идеи, което се проведе на 25 януари в София. Александра и Ива представиха в детайли своята работа и предстоящи проекти пред младежи и се допитаха до тях по някои от въпросите, които ще бъдат обсъждани в рамките на комисията през февруари.

Една от мащабните им кампании на национално ниво, която представиха публично,  е насочена към промотиране на Целите за устойчиво развитие на национално ниво, а  втората амбициозна дейност, заложена в програмата им, е посещението на 8 български града с разнообразен профил, където ще бъдат организирани срещи-консултации с млади хора по места.

„По време на срещите искаме да се видим с млади хора, искаме да чуем какво ги вълнува“, обясни Ива Цолова.

„Освен това ще имаме възможност да представим програмата „Българските младежки делегати към ООН”, да представим възможности за включване в нея и да запознаем младежите с Целите за устойчиво развитие чрез пътуваща с нас изложба “, допълни Александра.

Гостите на събитието имаха възможността да разгледат специално подготвена изложба „17 Цели за 2017“, посветена на Целите за устойчиво развитие на ООН, на която бяха представени добри примери от България по всяка една от целите. Изложбата ще остане в MOVE.BG до 12 февруари, за да достигне до максимално много младежи.

About Author

administrator