Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

13 (1)_800x600

Съпътстващо събитие на делегатите„Ролята на младежта в осигуряването на устойчив мир и сигурност”

На 13-ти октомври тази година младежките делегати на България, съвместно със своите колеги от Грузия и Холандия, Мариам Шикхарулидзе и Сая Абдула, организираха събитие в седалището на ООН, което целеше да постави акцент върху ролята на младите хора в процесите на миротворчество.
Модератори на събитието бяха Димитър Димитров и Анина Йовкова. Като панелисти бяха поканени г-н Линкълн Митчел, професор в Колумбийския университет и изследовател в сферата на международните отношения, представител на Секретариата на ООН от отдела за мироопазващи операции, както и член на Обединена мрежа на младите миротворци (UNOY), базирана в Холандия. Младежкият делегат на Холандия също бе сред панелистите, за да сподели своя опит, придобит по време на пътуването си в Кюрдистан и срещата с млади бойци пешмерга.

Темата предизвика голям интерес сред младежките делегати и специалисти от ООН, работещи в сферата на мироопазването, като всички взеха активно участие в отворената дискусия след панелите. Събитието бе уважено и от заместник-председателят на Трети комитет на Общото събрание на ООН, Н.Пр. Тамта Купрадзе.13 (2)_800x600