Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

11 (1)

Среща с Генералния секретар на ООН Бан Ки-мун

Непосредствено след изказването си пред Трети комитет на Общото събрание на ООН по социални, културни и хуманитарни въпроси младежките делегати на България към ООН Димитър Димитров и Анина Йовкова се срещнаха с Генералния секретар на организацията Бан Ки-мун. Заедно с останалите младежки представители от други държави, Димитър и Анина бяха приветствани от Бан Ки-мун, чиято реч очерта работата с младите хора като устойчив основен приоритет в мандата му, като двигател на споделени ценности, които правят света по-добро място.

От своя страна всички присъстващи младежки делегати благодариха на Бан Ки-мун за сърдечния прием и го увериха, че ще работят с всички сили за младежкия сектор в национален и международен мащаб, за промотирането на ООН и програмата „Младежки делегати“, за успешното имплементиране на Целите за устойчиво развитие на организацията.

Въпреки натоварената си програма и строгия протокол, Бан Ки-мун отдели от времето си, за да се здрависа и снима с всеки един от младежките делегати към ООН.