Select Your Style

Choose your layout

Български младежки делегати към ООН

12631483_10208252175972427_8724461418521662495_n

Младежките делегати в медиите

Младежките делегати на България в ООН имат отговорността да популяризират програмата на територията на страната. По този начин се постига прозрачност на дейността им, а междувременно други млади и активни българи могат да се мотивират и да се включат в следващата кампания за делегати.

Непосредствено след избирането им, Анина и Димитър получиха покана за две интервюта. Първото от тях бе взето от Илиана Райчева и бе излъчено по „Радио България“. В последствие статията озаглавена „Да имаш кауза и да я защитаваш”, вдъхновена от изказването на Ани Колева, младежки делегат за 2014 – 2015 г., която участва в интервюто, бе публикувана онлайн и бе преведена на 12 езика. Второто събеседване се излъчи по радио „Христо Ботев” в предаването „Клубът на журналистите”.

След завръщането си от Ню Йорк, делегатите бяха поканени за участие в телевизия BiT, където в рамките на 15 минути успяха да разкажат какво представлява програмата, как е преминала работната им визита в седалището на ООН и какви са проектите им в България.

По време на цялото шестмесечие, медията, която следи най-отблизо дейностите на делегатите, е UNA News Bulgaria. Анина и Димитър дадоха специални интервюта пред Нанси Борисова, в които разказаха повече за себе си, за програмата и за всичко, което са успели да свършат до момента. Медията отрази също събитието във Военна рампа, изказването на делегатите пред Трети комитет и освен това подготвя материал относно анкетата „Предизвикателствата пред младите хора в България” .